Thursday, March 24, 2011

CIP ICT PSP 2011 taotlusvoor

Alates 1.märtisist 2011 on avatud Euroopa konkurentsivõime ja innovatsiooni programmi (CIP) info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (ICT) poliitikatoetuse alamprogrammi (PSP) viies taotlusvoor mahuga 115,5 mln EUR. Euroopa Komisjon avaldas CIP ICT PSP kodulehel viienda taotlusvooru tingimused ja taotluste esitamise ajakava. Käesoleval aastal toetatakse IKT lahenduste arengut ja kasutuselevõttu viies erinevas valdkonnas:
1. innovatiivsed LED valgustuslahendused, IKT energiatõusu saavutamiseks avalikes hoonetes, elektrisõidukite kasutuselevõtt;
2. Europeana arendustööd ja e-õpe;
3. IKT tervise, väärika vananemise ja kaasamise teenistuses;
4. IKT innovatiivseteks avalikeks teenusteks;
5. internetipõhised avalikud teenused tarkades linnades.
Taotleda saavad kõik EL liikmesriikides registreeritud juriidilised isikud (st ettevõtted, avalik sektor, kolmas sektor jt). Osaleda saavad ka kõik väljaspool EL-i asutatud juriidilised isikud võrdväärselt EL liikmesriikidega vastavalt assotsiatsioonilepingutele. Kolmandatest riikidest taotlejate osalus on juhtumipõhine, nende tegevuste rahastamine EL vahenditest ei ole abikõlblik. Kõikides valdkondades toetatakse mitmeid erinevaid tegevusi ning igale tegevusele on määratud kindel projekti tüüp mille järgi toetust jagatakse. Võimalikud on Piloot A, Piloot B, temaatilise võrgustiku ja parima praktika võrgustiku projektid.
* Piloot A raames oodatakse juba eksisteeriva IKT lahenduse rakendamist EL tasemel.
* Piloot B raames oodatakse peamiselt uute (teadus)lahenduste esmast rakendamist mitmes EL liikmesriigis.
* Temaatilised võrgustikud on nö pehmed projektid, mille raames kujundatakse projekti valdkonna huvigruppide seas üle Euroopa ühist arvamust ning poliitikadokumente; luuakse alus valdkonna ühiseks ja koordineeritud arendamiseks kogu Euroopas.
* Parima praktika võrgustike raames oodatakse samuti „pehmeid“ projekte.
Taotluste esitamise tähtaeg on 01.06.2011!

No comments:

Post a Comment