Monday, January 25, 2010

CIP ICT PSP 2010 taotlusvoor

Alates 21.01.2010 on avatud Euroopa konkurentsivõime ja innovatsiooni programmi (CIP) info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (ICT) poliitikatoetuse alamprogrammi (PSP) neljas taotlusvoor mahuga 107 mln EUR.

Euroopa Komisjon avaldas CIP ICT PSP kodulehel neljanda taotlusvooru tingimused ja taotluste esitamise ajakava.

Käesoleval aastal toetatakse IKT lahenduste arengut ja kasutuselevõttu kuues erinevas valdkonnas:
1. keskkonnasäästlikud lahendused sotsiaalmajutuses, veekasutuses ja ühistranspordis, liiklusturvalisus;
2. digitaalsed raamatukogud;
3. tervis ja kaasamine;
4. avatud innovatsioon tuleviku internetiteenuste jaoks tarkades linnades;
5. parendatud teenused kodanikele ja ettevõtetele;
6. mitmekeelne veeb.

Taotleda saavad kõik EL liikmesriikides registreeritud juriidilised isikud (st ettevõtted, avalik sektor, kolmas sektor jt). Osaleda saavad ka kõik väljaspool EL-i asutatud juriidilised isikud võrdväärselt EL liikmesriikidega vastavalt assotsiatsioonilepingutele. Kolmandatest riikidest taotlejate osalus on juhtumipõhine, nende tegevuste rahastamine EL vahenditest ei ole abikõlblik.

Kõikides valdkondades toetatakse mitmeid erinevaid tegevusi ning igale tegevusele on määratud kindel projekti tüüp mille järgi toetust jagatakse. Võimalikud on Piloot A, Piloot B, temaatilise võrgustiku ja parima praktika võrgustiku projektid.
* Piloot A raames oodatakse juba eksisteeriva IKT lahenduse rakendamist EL tasemel.
* Piloot B raames oodatakse peamiselt uute (teadus)lahenduste esmast rakendamist mitmes EL liikmesriigis.
* Temaatilised võrgustikud on nö pehmed projektid, mille raames kujundatakse projekti valdkonna huvigruppide seas üle Euroopa ühist arvamust ning poliitikadokumente; luuakse alus valdkonna ühiseks ja koordineeritud arendamiseks kogu Euroopas.
* Parima praktika võrgustike raames oodatakse samuti „pehmeid“ projekte kuid need projektid on reserveeritud ainult digitaalsete raamatukogude valdkonnale.

Toetuse määr Piloot A ja Piloot B projektidele on 50% abikõlblikest kuludest, kokku vastavalt kuni 10 või kuni 3 mln EUR projekti kohta. Pehmete projektide puhul on seatud konkreetsed osalejate arvust sõltuvad piirsummad. Iga meetme oodatud projektide arvu ning toetuse mahud leiate CIP ICT PSP 2010. aasta tööprogrammist (lk 7), kus on kirjeldatud ka kõikide meetmete täpsemad tingimused.

Taotluste esitamise tähtaeg on 01.06.2010!

Programmi infopäevad toimuvad Tallinnas 1. märtsil (varasema 17. veebruari asemel) ning Tartus 3. märtsil. Tallinna infopäev toimub kell 13.00-17.00 Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis aadressil Harju 11. Täpsem info tulekul.

CIP ICT PSP koordinaator Eestis on Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (Monika Saarmann, 639 7647, monika.saarmann riso.ee) ning riiklik kontaktpunkt Invent Baltics OÜ (Siim Läänelaid, 529 3523, siim.laanelaid invent.ee).

No comments:

Post a Comment